
Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών στη Σρι Λάνκα
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά από τις πλημμύρες στη Σρι Λάνκα την περασμένη εβδομάδα.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά από τις πλημμύρες στη Σρι Λάνκα την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το εθνικό κέντρο διαχείρισης καταστροφών, περίπου 533.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μόνο στην περιοχή Μπατικαλόα, της ανατολικής Σρι Λάνκα, όπου έχουν εγκατασταθεί 225 καταυλισμοί για τη φιλοξενία τους.
Εκπρόσωπος του κέντρου τόνισε ότι συνολικά 1.066.000 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στο νησί αυτό του Ινδικού ωκεανού.
Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε καταυλισμούς της κυβέρνησης ενώ άλλοι εκτοπισμένοι έχουν βρει αλλού καταφύγιο με δικά τους μέσα.
Καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν οι μουσώνες, έπεσαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην ανατολική και κεντρική χώρα, προκαλώντας κατολισθήσεις και άνοδο της στάθμης των υδάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ και Ιράν καταδικάζουν την επίθεση στην οικία Μπαρζανί στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- O Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί νέο τεθωρακισμένο και τεστ για κινητήρα στερεού καυσίμου για πυραύλους
- Κούβα: Δύο ιστιοφόρα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στην Αβάνα
- Γιορτή σήμερα 29 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]
- Euroleague: Στο Νο1 του Top-10 της 34ης αγωνιστικής o Μόουζες Ράιτ (vid)

