Πρώτη περιοδεία σε Αφγανιστάν-Πακιστάν για τον αντικαταστάτη του Ρ.Χόλμπρουκ
Στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν πρόκειται να μεταβεί αυτή την εβδομάδα ο Φρανκ Ρουτζιέρο, ο διπλωμάτης-απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις δύο χώρες. Ο Ρουτζιέρο καλείται να συνεχίσει την αποστολή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος πέθανε πριν από ένα μήνα.
Ο Φρανκ Ρουτζιέρο, ο αντικαταστάτης του εκλιπόντος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ως απεσταλμένος της Ουάσινγκτον στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα στις δύο χώρες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Κρόουλι δήλωσε ότι το ταξίδι του Ρουτζιέρο θα «επικεντρωθεί στις προετοιμασίες» των τριμερών συνομιλιών κορυφής.
Ο εκτελών χρέη ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους οργανώσεων και θα δώσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ στην διάρκεια του ταξιδιού που σχεδίαζε να κάνει ο Χόλμπρουκ πριν το θάνατό του την 13η Δεκεμβρίου λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Ο Ρουτζιέρο θα μεταφέρει στο Πακιστάν την αμερικανική «στήριξη» στις προσπάθειες να επιτευχθεί «ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια» στην περιοχή.
Στο Αφγανιστάν αναμένεται να επαναλάβει την δέσμευση της Ουάσινγκτον ότι η μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια θα αρχίσει εφέτος και θα «ολοκληρωθεί» το 2014, δήλωσε ο Κρόουλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κεφαλονιάς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Με στόχο το 3/3 η Εθνική κόντρα στο Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη διαμελισμένη σορό – Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ανοιχτές υποθέσεις εξαφανίσεων
- Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν μαθήτρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/2): Δράση με κληρώσεις και Εθνική μπάσκετ
- Λιχουδιές για σκύλους: Γιατί δεν πρέπει να τις θεωρούμε απλά μπισκοτάκια – Κάνουμε τη σωστή επιλογή
