Συνυπαίτιος σε τυχόν ατύχημα ο πεζός που διασχίζει το δρόμο εκτός διαβάσεως
Ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.
Ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ελήφθη με αφορμή τροχαίο που έγινε σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης το Μάιο του 2003.
Στην προκειμένη περίπτωση, οδηγός μοτοποδηλάτου, που οδηγούσε χωρίς άδεια, τραυμάτισε 83χρονη πεζή, η οποία επιχείρησε να διασχίσει εκτός διάβασης το δρόμο.
Η πεζή τραυματίστηκε και απεβίωσε περίπου δύο μήνες αργότερα.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η ευθύνη του οδηγού ανέρχεται στο 70% και η ευθύνη της πεζής ανέρχεται στο 30%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
- ΗΠΑ: Η έλλειψη σοβαρότητας του Ιράν στις συνομιλίες δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Τραμπ παρά να επιτεθεί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]
- Πεντάγωνο: Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν drone με εκρηκτικά στα πλήγματα κατά του Ιράν
- Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι χτυπήθηκε από ιρανικά drones
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του Χαμενεΐ – «Ένας από τους χειρότερους ανθρώπους στην ιστορία είναι νεκρός»

