
Κάτω από τις 1.400 μονάδες υποχώρησε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.400 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και κυρίως η μετοχή της Πειραιώς η οποία υποχώρησε κατά 11,76%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.396,58 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,63%.
Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.400 μονάδων.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και κυρίως η μετοχή της Πειραιώς η οποία υποχώρησε κατά 11,76%
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.396,58 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,63%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,270 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,18%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών +2,76% και των Μέσων Ενημέρωσης 0,90%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -3,65% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -5,14%.
38 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 121 πτωτικά και 43 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τζιρακιάν Προφίλ (κ) +10,00%, ΣΙΔΜΑ +10,00%, Ιντεάλ(κο) +9,80% και Τεχνικές Εκδόσεις +9,76%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Altec -12,50%, Πειραιώς -11,76%, Βιοσώλ (κο) -11,11% και Μοχλός -10,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση

