
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Μικρές απώλειες σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να παραμένει κάτω από τις 1.450 μονάδες και τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει πιθανών υποβαθμίσεων τραπεζικών μετοχών.
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι υποτονικό μετά και την προειδοποίηση της Fitch για ενδεχόμενη υποβάθμιση των αξιολογήσεων των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών σε «junk».
Στις 13:30 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,26% στις 1.445,29 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 18,6 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,28%, της μεσαίας σημείωνε οριακές απώλειες 0,02% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,56%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 0,37%.
Από τους τίτλους που διακινούνταν στην αγορά, 61 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 67 πτωτικά και 52 ήταν στάσιμες.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ μεικτές τάσεις στο άνοιγμα της συνεδρίασης, στη Γουόλ Στριτ, δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,12% στις 5.990,87 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε πτώση 0,26% στις 3.909,63 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,08% στις 7.073,61 μονάδες.
Νωρίτερα, αρνητικό κλίμα επικράτησε στις περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ το Χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν κλειστό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
