
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, μία ημέρα μετά το «ξεπούλημα» των τραπεζικών μετοχών που πυροδότησαν οι ανησυχίες για νέα υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch.
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Τρίτη, μία ημέρα μετά το «ξεπούλημα» των τραπεζικών μετοχών που πυροδότησαν οι ανησυχίες για νέα υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch.
Στις 15:05 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,37% στις 1.455,09 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 45,8 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 1.442 – 1.462 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,18%, της μεσαίας σημείωνε κέρδη 0,02% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,59%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 0,39%.
Από τους τίτλους που διακινούνταν στην αγορά, 80 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 71 πτωτικά και 40 ήταν στάσιμες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread με τους γερμανικούς τίτλους κινείται στις 894 μονάδες βάσης (+3 μονάδες σε σχέση με το άνοιγμα). Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου είναι στο 11,92% (+0,02%).
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, στη Γουόλ Στριτ, δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,78% στις 5.937,52 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε άνοδο 0,59% στις 3.908,05 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,61% στις 7.061,72 μονάδες.
Νωρίτερα, θετικό κλίμα επικράτησε στις ασιατικές αγορές και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.370,50 μονάδες με κέρδη 1,51%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη 32χρονος Τούρκος στη Θεσσαλονίκη – Ήταν καταζητούμενος από την Interpol Τουρκίας
- Παίζει τα… ρέστα της η Εθνική Γυναικών κόντρα στην Αυστρία
- Χάρι, ο δυστυχισμένος πρίγκιπας – «Τα βρήκε σκούρα με τη Μέγκαν, παγίδα το Megxit»
- Χωρίς συμφωνία αποχωρεί ο Βανς από το Ισλαμαμπάντ – Τι αναφέρει η ιρανική πλευρά
- Αϊτή: Τραγωδία σε δημοφιλές αξιοθέατο – Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ποδοπάτημα, ανάμεσά τους παιδιά
- Στήθηκαν από τα ξημερώματα οι σούβλες στο κέντρο της Αθήνας

