
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, μικρή άνοδος στη Γουόλ Στριτ
Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη. Στο πράσινο οι δείκτες της Γουόλ Στριτ, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις.
Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη. Στο πράσινο οι δείκτες της Γουόλ Στριτ, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις.
Στην Ευρώπη, στις κερδισμένες της ημέρας βρέθηκαν οι μετοχών των αεροπορικών Lufthansa και Air France-KLM αλλά και εκείνες των ενεργειακών ΒΡ, Royal Dutch Shell, Total).
Στη Νέα Υόρκη, η αναμονή των αποφάσεων της Fed και η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ καλλιέργησαν θετικό κλίμα.
Tους δείκτες όμως πίεσαν οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών, που έκλεισαν με υποχώρηση κατά περίπου 1% (όπως εκείνες των Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,03% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,3%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,5%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.476,54 μονάδες με άνοδο 0,4% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,1%. Με μικρή άνοδο 0,09% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)

