Οι απεργοί πείνας στις φυλακές της χώρας ανέρχονται στους 1.200 σε σύνολο 12.600 κρατουμένων αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία στις φυλακές Κέρκυρας εφτά κρατούμενοι έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως ακόμη αναφέρει η Πρωτοβουλία την Πέμπτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του στις φυλακές της Κασσαβέτειας ένας κρατούμενος, ο οποίος απείχε από το συσσίτιο.

Ο κρατούμενος, άνδρας 59 ετών βουλγαρικής καταγωγής είχε εκτίσει την ποινή του και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας προκειμένου να μεταχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα προς έκδοση στις βουλγαρικές Αρχές.

Η συγκεκριμένη φυλακή δεν έχει γιατρό, επισημαίνει η Πρωτοβουλία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε ανακοίνωση ότι ο κρατούμενος «ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία κατά την άφιξή του στο κατάστημα κράτησης όπου μετήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα του Δομοκού. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου ο γιατρός διαπίστωσε το θάνατο του».

Για το θάνατο του κρατούμενου ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Τέλος, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή των κρατουμένων και να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ