Υπέρ των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την οικονομία τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη
Συνεδρίασε την Κυριακή, για πρώτη φορά, η διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υπό την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης εμφανίστηκε πρόθυμη να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην οικονομία. Επίσης, ζήτησε να μην υπάρξουν «ακρότητες και κανιβαλισμοί» στον ιδιωτικό τομέα.
Συνεδρίασε την Κυριακή για πρώτη φορά η διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας με την Ντόρα Μπακογίαννη στην ομιλία της να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαιτούνται για την οικονομία.
Όπως ανέφερε η κ.Μπακογιάννη ζητούμενο είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία τις επόμενες 100 ημέρες». «Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με όποιον έχει προτάσεις στην κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», τόνισε σχετικά.
Πρόσθεσε πως στόχος είναι «οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας και πρέπει να αποφύγουμε ακρότητες και κανιβαλισμούς».
Επιπλέον, όπως σημείωσε, στόχος είναι η μείωση του κράτους και «εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε ένα πνεύμα εθνικής συνεννόησης».
Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση υποστήριξε ότι βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις ενώ για τη ΝΔ ανέφερε ότι ακολουθεί αντιπολιτευτική λογική που επενδύει στον κομματικό φανατισμό και αποσκοπεί σε πολιτικά οφέλη περιμένοντας να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι οι πολίτες νιώθουν απογοήτευση, θυμό και οργή για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς και τα κόμματα με απαξίωση. Όποια πολιτική δύναμη θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση πρέπει να αποδεικνύει διαρκώς και εμπράκτως με τρόπο αδιαφιλονίκητο ότι προτάσσει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών από το δικό της, υπογράμμισε.
Η πρόεδρος του κόμματος περιέγραψε την Δημοκρατική Συμμαχία ως κίνημα ενεργών πολιτών και σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων που τους δένουν κοινά οράματα, κοινά πιστεύω, κοινές ελπίδες. Είναι, συνέχισε, συμμαχία ιδεών με καθαρή ταυτότητα και φυσιογνωμία που έχει πολιτική, αρχές, πολιτικό λόγο, ρηξικέλευθες προτάσεις, νέα πρόσωπα και υπηρετεί αξίες. «Είναι κόμμα ευθύνης σε σχέση με την άσκηση της εξουσίας. Δεν είναι κόμμα γνώμης, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας», υπογράμμισε.
«Δεν ετεροπροσδιορίζεται. Αντιπαρατίθεται πολιτικά, σθεναρά με τον ΠΑΣΟΚ για την αναποτελεσματικότητά του και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε αναφέροντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίζεται για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα και γι’αυτό το λόγο χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συνεργασία, ειλικρινείς και ουσιαστικές πολιτικές καθώς και αλλαγή του τρόπου που γίνεται η πολιτική στην Ελλάδα.
Τέλος, για τις οργανώσεις του κόμματος σε όλη την Ελλάδα τόνισε ότι θα είναι οργανώσεις πολιτικής παρέμβασης και όχι κομματικός στρατός ή στρατευμένες συνδικαλιστικές μετωπικές οργανώσεις. «Σε μια εποχή που χρειάζεται συνεννόηση και ανάληψη ευθύνης, τα κομματικά παιχνίδια που αφήνουν χωρίς υπεράσπιση τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι εκτός πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας», επεσήμανε. Στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα και ότι δύναμη του κινήματος είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του, υπενθύμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο


