Συστράτευση όλων στη μάχη κατά του ΑIDS ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ
Κάλεσμα συστράτευσης απευθύνει στη διεθνή κοινότητα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. «Ας θέσουμε ως στόχο μας την επίτευξη των 'τριών μηδέν' -μηδέν νέες μολύνσεις HIV, μηδέν διακρίσεις και μηδέν θανάτους που σχετίζονται με το AIDS» αναφέρει στο μήνυμά του.
Κάλεσμα συστράτευσης απευθύνει στη διεθνή κοινότητα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. «Ας θέσουμε ως στόχο μας την επίτευξη των ‘τριών μηδέν’ -μηδέν νέες μολύνσεις HIV, μηδέν διακρίσεις και μηδέν θανάτους που σχετίζονται με το AIDS» αναφέρει στο μήνυμά του.
«To 2011 η επιδημία του AIDS θα κλείσει 30 χρόνια ζωής. Η επέτειος αυτή αποτελεί την ευκαιρία να σκεφτούμε αλλά και να ανανεώσουμε την αποφασιστικότητά μας. Σε αυτές τις τρεις δεκαετίες, το AIDS έχει προξενήσει ανείπωτη δυστυχία και θάνατο. Ωστόσο, μια άλλη ιστορία εκτυλίχτηκε αυτά τα χρόνια. Η ιστορία της παγκόσμιας κοινότητας που ενώνεται με πάθος για να αναλάβει δράση και να σώσει ζωές. Οι προσπάθειες αυτές κάνουν την πραγματική διαφορά σε όλο τον κόσμο» τονίζει ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών και σημειώνει:
«Λιγότεροι άνθρωποι μολύνονται με τον ιό HIV. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη θεραπεία του HIV. Περισσότερες γυναίκες μπορούν πλέον να μη μολύνουν τα μωρά τους με τον ιό HIV. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους φορείς του HIV έχουν αρθεί σε πολλές χώρες, καθώς ο στιγματισμός, αν και αργά, υποχωρεί μπροστά στη συμπόνια και την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, «με τη δέσμευση και την αλληλεγγύη, το κίνημα αυτό βοηθά τον κόσμο να ξεπεράσει την επιδημία του AIDS».
«Έχουμε πετύχει επιτέλους το πρώτο μέρος του Αναπτυξιακού Στόχου της Χιλιετίας 6, με την ανάσχεση και την αρχή της αναστροφής της διάδοσης του HIV. Πρέπει να συνεχίζουμε να χαράζουμε μια νέα και τολμηρή πορεία προς τα εμπρός. Ο κοινός μας στόχος είναι ξεκάθαρος: καθολική πρόσβαση στην πρόληψη του HIV, στη θεραπεία, στη φροντίδα και στην υποστήριξη. Πρέπει επίσης να εργαστούμε για να κάνουμε βιώσιμη την αντιμετώπιση του AIDS» υπογραμμίζει.
Καταλήγοντας, ο κ. Μπαν απευθύνει κάλεσμα «να θέσουμε ως στόχο μας την επίτευξη των ‘τριών μηδέν’ – μηδέν νέες μολύνσεις HIV, μηδέν διακρίσεις και μηδέν θανάτους που σχετίζονται με το AIDS» να «υποσχεθούμε να εργαστούμε μαζί για την υλοποίηση αυτού του οράματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ενδεκάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (pic)
- Ιράν: Ο Αλιρέζα Αραφί προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Ποιος είναι ο 67χρονος κληρικός
- Live streaming: Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος
- Ιράν: Viral ξανά η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
- Πάπας Λέων για τον πόλεμο στο Ιράν: «Σταματήστε τη δίνη της βίας πριν μετατραπεί σε οριστικό βάραθρο»
- Trump’s War on Iran Threatens to Drive Up Oil Prices and Inflation