Νέα μείωση κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες
Στα 211,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες το τέλος Οκτωβρίου, χαμηλότερα κατά 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Από την αρχή του χρόνου οι καταθέτες έχουν αποσύρει συνολικά 26,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε συνολική συρρίκνωση κατά 11%.
Στα 211,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες το τέλος Οκτωβρίου, χαμηλότερα κατά 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, από την αρχή του έτους η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έχει φθάσει στο 11%.
Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2009, το απόθεμα των καταθέσεων έφθανε τα 238 δισ. ευρώ, από τα οποία οι καταθέτες έχουν αποσύρει περίπου 26,5 δισ. ευρώ.
Μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων παρατηρείται στις επιχειρήσεις, καθώς οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν τον Οκτώβριο στα 176,4 δισ. ευρώ από 176,5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πανελλήνιες 2026: Αυτοί είναι οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
- Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 20χρονου και του συντρόφου του που ασελγούσαν στα ανήλικα ανίψια του νεαρού
- Προσοχή: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ
- Η Μελόνι γλείφει τα δάχτυλα της: Η ιταλική κουζίνα στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομικάς της UNESCO
- Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατά της συμμετοχής τρανς γυναικών σε γυναικείες διοργανώσεις
- Μαξίμου: Επιτέθηκε στον Καραμανλή για το αγροτικό, αναδίπλωση όμως μετά τις υποκλοπές – Εικόνα πολιτικής απομόνωσης για Μητσοτάκη



