«Να πληρώσουν και οι έχοντες» ζητεί ο Κάρολος Παπούλιας
«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.
«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.
«Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν «καβούρια» μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο», για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση.
«Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς», σημείωσε.
Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε:
«Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα».
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγόπουλος, αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε την κατάσταση με ακρίβεια, «παρουσίασε τον καμβά», όπως είπε και πρόσθεσε:
«Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Αλλά θεωρούμε ότι ελήφθησαν και λαμβάνονται ακόμη μέτρα τα οποία είναι κοινωνικά άδικα και η κατανομή των βαρών γίνεται άνισα. Και οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά φτιάχνουν και θεωρίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση