Στο πλαίσιο «εκκαθαριστικής επιχείρησης» εντάσσει τη διαγραφή του ο Λ.Αυγενάκης
Απάντηση σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα έδωσε στη Ρηγίλλης ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αντώνη Σαμαρά αντέδρασε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ.
Δήλωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά από την τηλεόραση και έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».
Χαρακτηρίζει επίσης προσχηματική τη δήλωση του κ. Λυκουρέντζου και αναφέρει ότι η διαγραφή του στην πραγματικότητα οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους:
- Στον παροξυσμό πανικού, από τον οποίο έχει καταληφθεί ο κ. Σαμαράς και ο στενός κύκλος του, από την ισχυρή πίεση που του ασκεί το αίτημα της ανανέωσης και του απεγκλωβισμού του κόμματος από τα δεσμά μιας ξεπερασμένης, στείρας πολιτικής εσωστρέφειας και ηγετικής αλαζονείας.
- Στην παταγώδη πανελλήνια αποτυχία των προσωπικών πολιτικών επιλογών του κ. Σαμαρά στις αυτοδιοικητικές, παρότι αυτές υποστηρίχθηκαν σθεναρά από τον ίδιο και τα πιο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.
- Στη δυσανεξία του κ. Σαμαρά και της ομάδας του προς κάθε νέα, αυτόνομη, έντιμη, μη υποτακτική πολιτική φωνή και δύναμη, εφόσον αυτή δεν είναι η φωνή του Κυρίου του, κάτι που δείχνει ο ίδιος να απολαμβάνει».
Επιπλέον σημειώνει ότι η διαγραφή του διαδικαστικά είναι άκυρη και προσβάλλει βαθύτατα τον κόσμο της ΝΔ, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και όλους του πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης οι οποίοι ήλπιζαν σε μία πραγματική ανανέωση την οποία -επισημαίνει- άρχισαν ήδη να αναζητούν αλλού.
«Η εκλογή και εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι κληρονομική υπόθεση. Η ανασφάλεια και ο φόβος δεν είναι καλοί σύμβουλοι κύριε Σαμαρά» καταλήγει στη δήλωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιουβέντους – Πάφος FC 2-0: Οι Ιταλοί «λύγισαν» τους μαχητικούς Κύπριους, με δύο γκολ σε έξι λεπτά
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Μπενφίκα – Νάπολι 2-0: «Ζωντανοί» για πρόκριση οι «Αετοί» (vid)
- Λεβερκούζεν – Νιουκάστλ 2-2: Ο Γκριμάλντο στο 88΄ έστειλε την Μπάγερ στους 9 βαθμούς πριν το Καραϊσκάκη
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]
- «Καμπανάκι» Πάουελ για πληθωρισμό και αγορά εργασίας
