Νέο πολιτικό φορέα ανακοινώνει η Ντόρα Μπακογιάννη
Παρουσιάζεται το πρωί της Κυριακής, σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμιντον, το κομμα που ιδρύει η Ντόρα Μπακογιάννη. Το όνομα αυτού αναμένεται να είναι «Δημοκρατική Συμμαχία» και πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της πρώην υπουργού είναι να καλύπτει το χώρο του λεγόμενου φιλελεύθερου Κέντρου, δηλαδή θα απευθύνεται σε ψηφοφόρους από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη Δεξιά.
«Δημοκρατική Συμμαχία» αναμένεται να ονομάζεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, του οποίου η ίδρυση ανακοινώνεται το πρωί της Κυριακής.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μπάτμιντον στις 11 το πρωί, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα 21noemvriou.gr.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της πρώην υπουργού είναι ο νέος πολιτικός φορέας να καλύπτει το χώρο του λεγόμενου φιλελεύθερου Κέντρου, δηλαδή θα απευθύνεται σε ψηφοφόρους από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη Δεξιά.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στην εκδήλωση θα παρίστανται νέα στελέχη, ενώ την ιδρυτική διακήρυξη αναμένεται να υπογράψουν στελέχη όπως οι Θ.Κοτσώνης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ.Μαρκογιαννάκης και Κ.Κιλτίδης, καθώς και ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης. Παρών αναμένεται, επίσης, να είναι ο πρώην υφυπουργός Υγείας, επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Γ.Παπαγεωργίου.
Παρόντα θα είναι ακόμη τα παιδιά της κ. Μπακογιάννη, αλλά όχι οι γονείς της και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη θα απευθύνει κάλεσμα στους νέους, ενώ η ίδια αναμένεται να δεσμευτεί ότι «το παιχνίδι θα είναι ανοικτό» και δεν θα υπάρχει «κομματική επετηρίδα».
Την ίδια ώρα, υπό «παρακολούθηση» βρίσκονται ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως υπάρχουν στελέχη που σκέφτονται να προσχωρήσουν στο κομμα της πρώην υπουργού, μόλις τους δοθεί αφορμή.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυση του κόμματός της, προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας. Η συνάντηση θα γίνει στις 14:00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
