Ανάμεικτα τα πρόσημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, με τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων και τραπεζών να κλείνουν στο κόκκινο. Οριακή ενίσχυση στη Νέα Υόρκη που κινήθηκε μεταξύ των εταιρικών αποτελεσμάτων και της είδησης για αυστηρότερη κινεζική τραπεζική πολιτική.

Στην Ευρώπη, η συνεχιζόμενη ανησυχία για την Ιρλανδία οδήγησε χαμηλότερα τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές. Στην κορυφή της υποχώρησης των πανευρωπαϊκών δεικτών τραπεζικών μετοχών βρέθηκε η μετοχή της Banco Santander.

Τα φθηνότερα εμπορεύματα έριξαν και τις μετοχές των μετοχών μετάλλων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (Αntofagasta, BHP Billiton, Eurasian Natural Resources Corporation, Xstrata).

Στη Νέα Υόρκη, η αύξηση του μερίσματος της Nike οδήγησε υψηλότερα τη μετοχή της ενώ θετικά λειτούργησε και η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Salesforce για τα κέρδη της.

Στο κόκκινο οι περισσότερες μετοχές χρηματοπιστωτικών και στη Γουόλ Στριτ (Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan).

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,17% και ο CAC40 στο Παρίσι με πτώση 0,2%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με υποχώρηση 0,62%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.203,55 μονάδες με υποχώρηση 0,2% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,15%. Με άνοδο 0,25% έκλεισε ο S&P500.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ