Σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια για την πρώτη εικονογραφημένη έκδοση με τον Μπάτμαν
Το 1939, ο 13χρονος Ρόμπερτ Ίρβιν, από την Καλιφόρνια, αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς. Την Πέμπτη, το 39ο τεύχος του περιοδικού Detective Comics, στο οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας, ο... Μπάτμαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 492.000 δολαρίων.
Το 1939, ο 13χρονος Ρόμπερτ Ίρβιν, από την Καλιφόρνια, αγόρασε ένα περιοδικό κόμικς με δέκα σεντς. Την Πέμπτη, το 39ο τεύχος του περιοδικού Detective Comics, στο οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας, ο… Μπάτμαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 492.000 δολαρίων.
Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας του Τέξας και ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το σπάνιο τεύχος του περιοδικού είναι το μόνο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ο 84χρονος σήμερα Ίρβιν. «Μάλλον το κράτησα γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο» δήλωσε.
«Είναι καταπληκτικό να σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Ρόμπερτ Ίρβιν, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες» δήλωσε ο Έντ Τζάστερ, της εταιρείας που έκανε τη δημοπρασία.
Στη δεκαετία του 1990 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει μέχρι 100.000 δολάρια στον Ίρβιν για να αγοράσει το τεύχος του περιοδικού, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1.075.000 δολαρίων. Τότε ο Ίρβιν αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του περιοδικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442