Μπλόκο Τέντε σε έγγραφο Βαλυράκη προς τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Siemens
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, απέστειλε έγγραφο στο διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές ζητώντας να μη λάβουν υπόψη έγγραφο του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens, Σήφη Βαλυράκη.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, απέστειλε έγγραφο στο διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ι. Σακελλάκο, και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Ν. Πιπιλίγκα, σχετικά με την επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens, Σήφη Bαλυράκη, (274/15.11.2010), που έχει ήδη διαβιβαστεί προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, και τους Τέντε, Σακελλάκο,Νικολακέα, Φιοράκη, Πιπιλίγκα.
Στο έγγραφο αυτό ο κ.Βαλυράκης αναφέρει ότι η υπόθεση της Siemens είναι στο στάδιο της ανάκρισης και δεν έχουν ακόμα ασκηθεί συμπληρωματικές ποινικές διώξεις. Ακόμα, στην ίδια επιστολή του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής αναφέρει: «Επειδή, η άμεση, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να διαφυλαχθεί και το ίδιο το κύρος και η αξιοπιστία αυτής».
Στο έγγραφό του ο Τέντες αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων «για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της» απηύθυνε και προς εσάς το υπ’αριθμ. πρωτ. 274/15.11.10 έγγραφό του. Από το περιεχόμενο αυτού προκύπτει προσπάθεια του συντάκτη του να ασκήσει μη επιτρεπόμενο από το νόμο και αντίθετο προς τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών έλεγχο και εποπτεία επί δικαστικών αρχών υποδεικνύοντάς σας αναρμοδίως αυτονόητες ενέργειες αναγόμενες στα καθήκοντά σας. Σας παρακαλώ, επομένως, να μη λάβετε υπόψη σας το έγγραφο αυτό κατά το ως άνω περιεχόμενό του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Το video από τη σύλληψη, όταν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκόολ
- Την Εθνική Αλβανίας επέλεξε ο Πήλιος, κλήθηκε και ο Στρακόσα
- Αχτσιόγλου: Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο – Αστείες οι εξηγήσεις της κυβέρνησης
- Ανδρουλάκης: Την Ελλάδα που αξίζεις δεν θα στη χαρίσουν – Θα την κερδίσουμε μαζί
- Τσαγκαράκης: Εξελίξεις στη υπόθεση – Συνελήφθη μία υπάλληλός του
