Δεκάδες ζώα νεκρά από πυρκαγιά στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης
Πόνι των Σέτλαντς, κατσίκες, πρόβατα, καθώς και ένα λάμα, είναι μεταξύ των 26 ζώων που βρήκαν το θάνατο από φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης στη νοτιοδυτική Γερμανία. Τα φλαμίνγκο και οι ιπποπόταμοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ ένας ελέφαντες υπέστη ελαφρά εγκαύματα.
Πόνι των Σέτλαντς, κατσίκες, πρόβατα, καθώς και ένα λάμα, είναι μεταξύ των 26 ζώων που βρήκαν το θάνατο από φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης στη νοτιοδυτική Γερμανία.
Τα ξύλινα κτίρια μέσα στα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να χαϊδεύουν τα ζώα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.
Τα ροζ φλαμίνγκο και οι τέσσερις ελέφαντες που βρίσκονταν σε διπλανές κατασκευές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, αν και ένας από τους ελέφαντες υπέστη ελαφρά εγκαύματα.
Τρομοκρατημένοι από την πυρκαγιά, οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού
κήπου αρχικά παρέμεναν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας τους φύλακες να
αδειάσουν τελείως τη λιμνούλα τους για να τους αναγκάσουν να
βγουν.
Οι εκατό πυροσβέστες που έσπευσαν στον ζωολογικό κήπο κατάφεραν να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς σε γειτονικά κτίρια, λόγω του ισχυρού ανέμου.
Εκτός από τις ξύλινες κατασκευές που καταστράφηκαν ολοσχερώς, παγιδεύοντας τα ζώα κάτω από τη στέγη που κατέρρευσε, ο υπόλοιπος ζωολογικός κήπος θα είναι σε θέση να ανοίξει ξανά την Κυριακή.
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σουδάν: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο
- Καταγραφή και έλεγχος των γεφυρών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Πολυαθλητικός σημαίνει…
- Η AI στα χακί – Το Πεντάγωνο πιέζει για απόρρητα μοντέλα «χωρίς κανόνες»
- Λένα Παπαληγούρα: Όταν αφιέρωσε το πρόσφατο βραβείο της στον πατέρα της Αναστάση Παπαληγούρα
- Καναδάς: Ποια ήταν η 18χρονη δράστρια του μακελειού σε σχολείο


