Το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank ενέκρινε την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου για ενίσχυση της κεφαλαιουχικής δομής της τράπεζας.

Η πρόταση περιλαμβάνει την έκδοση νέων μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους με στόχο την άντληση €489 εκ. και την έκδοση ομολόγων €660 εκ. σε ‘επιλεγμένους επενδυτές’.

Οι μετοχές θα εκδοθούν με αναλογία ‘μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές με τιμή διάθεσης €1.00 ανά μετοχή’. Η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται σήμερα στο €1,23 – στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009.

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες η έκδοση μετοχών (rights) αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο του 2011 ενώ τα ομόλογα θα εκδοθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ