Τον τρίτο διεθνή διαγωνισμό με θέμα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα διοργανώνει η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού «ΝΟΣΤΟΣ» με έδρα το Μπουένος Αϊρες, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αργεντινή.

Το θέμα του διαγωνισμού: «Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή μιας ιστορίας;»

Στον διαγωνισμό δύναται να συμμετάσχουν συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας, ηλικίας και φύλου με μία μόνον εργασία, στην ισπανική, την ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, όχι περισσότερο από δέκα σελίδες, οι οποίες να μην έχουν δημοσιευτεί πριν η βραβευθεί ούτε να τελούν σε καθεστώς αναμονής αποτελέσματος από οποιονδήποτε άλλον διαγωνισμό, σε ελεύθερη λογοτεχνική δομή.

Οι εργασίες πρέπει να παρουσιασθούν μηχανογραφημένες στη μία μόνο όψη, σελίδα μεγέθους Α4, με μονό διάστημα, συρραμμένες και τοποθετημένες κατάλληλα σε φάκελο, μάζι με ένα CD με την ηλεκτρονική μορφή του κειμένου και να απευθύνονται (με ψευδώνυμο) προς την:

ASOCIACIÓN CULTURAL HELÉNICA NOSTOS, CERTAMEN LITERARIO INTERNACIONAL
AVDA BELGRANO 615 PISO 8VO «J «
C.A.B.A (1092) BUENOS AIRES
ARGENTINA

Μέσα στο φάκελο που θα περιέχει την εργασία πρέπει να αποσταλεί και έτερος φάκελος ξεχωριστός και σφραγισμένος με αντίγραφο, που θα περιέχει και πάλι τον τίτλο του έργου, το ψευδώνυμο, τα προσωπικά στοιχεία, όνομα και επίθετο, αριθμό δελτίου ταυτότητας, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ένα περιληπτικό βιογραφικό σημείωμα.

Οι εργασίες θα παραλαμβάνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010

Οι βραβευμένες εργασίες θα δημοσιευθούν σε μια Ανθολογία διηγήματος. Οι νικητές συγγραφείς θα λάβουν 10 αντίτυπα έκαστος και τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικά κέντρα και βιβλιοθήκες.

Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει το Μάρτιο του 2011 και τα βραβεία θα παραδοθούν σε ημερομηνία που θα καθορισθεί κατά τη διάρκεια του έτους 2011.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με:

  • Την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής
  • Την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και συγγραφέων των πέντε ηπείρων
  • Την διασπορική λογοτεχνική στοά
  • Το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών «Φώτιος Μαλλερός» του Πανεπιστημίου της Χιλής
  • Την ελληνική κοινότητα της Λίμα (Περού)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ