Αυξήθηκε ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, «ενθαρρυντικά» στοιχεία λέει ο Ομπάμα
«Ενθαρρυμένος, όχι όμως και ικανοποιημένος» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με τα νεότερα επίσημα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο δημιουργήθηκαν 151.000 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή ήταν περισσότερες από όσες καταργήθηκαν.
«Ενθαρρυμένος, όχι όμως και ικανοποιημένος» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με τα νεότερα επίσημα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο δημιουργήθηκαν 151.000 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή ήταν περισσότερες από όσες καταργήθηκαν.
Η άνοδος είναι η πρώτη που σημειώνεται από το Μάιο, οφείλεται σε 159.000 νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες αντιστάθμισαν τις απώλειες 8.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 60.000 τον Οκτώβριο, με την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα να ενισχύεται κατά 75.000.
Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα έκρινε το ποσοστό των ανέργων, που είναι στο 9,6%, «απαράδεκτο».
«Δέχομαι κάθε πρόταση, προκειμένου η οικονομία μας να ανακάμψει ταχύτερα και οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναβρούν μία δουλειά γρηγορότερα», σημείωσε ο πρόεδρος ενώ υποσχέθηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
«Θέλω να διπλασιάσουμε μέχρι το 2015 τις εξαγωγές μας», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος Ομπάμα, που ξεκινά δεκαήμερη περιοδεία στην Ινδία, την Ινδονησία, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
«Ευμάρεια δεν είναι μόνον η κατανάλωση, είναι και η παραγωγή· για κάθε δισεκατομμύριο δολάρια εξαγωγές, έχουμε εδώ χιλιάδες θέσεις εργασίας», υπενθύμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μεξικό: Η Γερουσία εγκρίνει τη μείωση των ωρών εργασίας από τις 48 στις 40
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων