Νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας
Αθήνα: Nέο ριζοσπαστικό σύστημα προμηθειών χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Αθήνα: Nέο ριζοσπαστικό σύστημα προμηθειών χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός αναρωτήθηκε «γιατί πρέπει να γίνονται από το Δημόσιο οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες ιατρικού υλικού».
Με βάση τις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα έχει γίνει ήδη ένας διαγωνισμός για καρδιοχειρουργικό υλικό και εκκρεμούν άλλοι δύο, για φίλτρα τεχνητού νεφρού και ορθοπεδικά υλικά.
Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα πληρώνονται σε πραγματικό χρόνο οι προμήθειες των νοσοκομείων. Εκτίμησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούνται ετησίως περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφερόμενος στη μηχανοργάνωση του συστήματος Υγείας επανέλαβε ότι θα είναι πραγματικότητα μέχρι το Μάρτιο και όποια μέλη της διοίκησης δεν συμβαδίσουν στην πραγματοποίηση του στόχου, θα απομακρυνθούν.
«Δεν θα συμπράξω – είπε χαρακτηριστικά – σε κάτι που πληρώνει η πολιτεία εδώ και 20 χρόνια και δεν το έχει».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι θα γίνει στην Ελλάδα
- Μπαρτζώκας: «Βλέπετε τι μάχη γίνεται στην 10η, 11η θέση, παλεύουν ομάδες με τρομερό ρόστερ και καλούς προπονητές»
- Χέιζ-Ντέιβις: «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι»
- Γουλβς – Λιβερπουλ 1-3: Πήρε εκδίκηση και πέρασε στα προημιτελικά του FA Cup
- Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Διπλό» με buzzer beater του Βαλβέρδε στο 90+4′
- Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη» (vid)