Αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ και δημοσιονομικές κυρώσεις προτείνουν Γερμανία και Γαλλία
Η Γαλλία και η Γερμανία πρόκειται να παρουσιάσουν κοινή πρόταση με άξονά τις βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος των κρατών-μελών της ΕΕ, που έχουν «υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα», ανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε δήλωση από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γαλλία και η Γερμανία πρόκειται να παρουσιάσουν κοινή πρόταση με άξονά τις βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος των κρατών-μελών της ΕΕ, που έχουν «υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα», ανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε δήλωση από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Οι συνομιλίες των δύο ηγετών σε φάση των οποίων συμμετείχε κι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγιναν στην παραθαλάσσια πόλη Ντοβίλ.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε συγχρόνως ότι Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να «αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λισαβόνας» έως το έτος 2013, για να εδραιωθεί στην ΕΕ και περισσότερο στην ευρωζώνη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να αντιμετωπίσουν «βαρύτερες κυρώσεις», όσα κράτη παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Πέρα από τα πρόστιμα, οι χώρες-παραβάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν και μειωμένα δικαιώματα ψηφοφορίας στα πλαίσια της ΕΕ.
Επιπλέον, προτείνεται η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων και διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λισαβόνας, τονίζοντας ότι αυτή χρήζει αναθεώρησης, σε χρόνο πολύ σύντομο αφότου θα έχει λήξει ο τρέχων μηχανισμός στήριξης προς κράτος μέλος της ΕΕ, που αντιμετώπισε μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, εννοώντας προφανώς την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
- Ναρκωτικά: Νεαρός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από οκτώ κιλά κάνναβη στην κατοχή του
- Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των αγροτών: Όχι στην εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου
- «Ο Χέιζ-Ντέιβις δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφασή του»