Στον παιδίατρο μέχρι και τα 16 θα μπορούν να πηγαίνουν οι έφηβοι
Αθήνα: Δικαίωμα να επιλέξουν παιδίατρο αλλά και νοσηλεία σε παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν οι έφηβοι μέχρι 16 ετών, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Αθήνα: Δικαίωμα να επιλέξουν παιδίατρο αλλά και νοσηλεία σε παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν οι έφηβοι μέχρι 16 ετών, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι οι ειδικές υπηρεσίες για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας είναι περιορισμένες και η εφηβική περίοδος παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γι’ αυτό συχνά οι λειτουργοί υγείας αισθάνονται άβολα και ανεπαρκείς για να τους αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να τους παραπέμπουν ή να ασχολούνται επιφανειακά μαζί τους.
Ο παιδίατρος, αναφέρει το υπουργείο, είναι εκείνος που με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να ασχοληθεί με τον έφηβο έως τουλάχιστον 16 ετών, καθώς γνωρίζει και τα θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψης ατόμων τέτοιας ηλικίας ενώ το περιβάλλον στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι πλέον κατάλληλο για τους έφηβους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- PM: Farmers Will Get All Benefits They’re Owed; Solutions Via Dialogue, Not Blockades
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 100-93: Ζορίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά νίκησαν και… βλέπουν Μπαρτσελόνα
- Ουκρανία: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται η συμφωνία, λέει ο Κέλογκ – Άλυτα τα ζητήματα για Ντονμπάς, Ζαπορίζια
- Χαβάη: Εντυπωσιακοί πίδακες λάβας «καταπίνουν» κάμερα που κατέγραφε την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα
- Η Μαρία Σάκκαρη παρακολούθησε τον αγώνα βόλεϊ ΖΑΟΝ – Αρης και ζήτησε στήριξη του γυναικείου αθλητισμού
- Τουρισμός: Oι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα

