
Στον παιδίατρο μέχρι και τα 16 θα μπορούν να πηγαίνουν οι έφηβοι
Αθήνα: Δικαίωμα να επιλέξουν παιδίατρο αλλά και νοσηλεία σε παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν οι έφηβοι μέχρι 16 ετών, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Αθήνα: Δικαίωμα να επιλέξουν παιδίατρο αλλά και νοσηλεία σε παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν οι έφηβοι μέχρι 16 ετών, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι οι ειδικές υπηρεσίες για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας είναι περιορισμένες και η εφηβική περίοδος παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γι’ αυτό συχνά οι λειτουργοί υγείας αισθάνονται άβολα και ανεπαρκείς για να τους αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να τους παραπέμπουν ή να ασχολούνται επιφανειακά μαζί τους.
Ο παιδίατρος, αναφέρει το υπουργείο, είναι εκείνος που με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να ασχοληθεί με τον έφηβο έως τουλάχιστον 16 ετών, καθώς γνωρίζει και τα θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψης ατόμων τέτοιας ηλικίας ενώ το περιβάλλον στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι πλέον κατάλληλο για τους έφηβους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Γαλλία: Δύο νέες συλλήψεις στη Γαλλία για την απόπειρα επίθεσης στην Bank of America
- Μπαρτομέου: «Γελάω όταν με αποκαλούν τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα»
- Greek PM on Tempi Trial, Fuel Pass etc. in Weekly Post
- Πώς θα εξελιχθεί η επικίνδυνη κακοκαιρία που θα κορυφωθεί την Πρωταπριλιά – Οι «κόκκινες» περιοχές
- Η πρώτη εμφάνιση του Μάρτιν Σορτ μετά την αυτοκτονία της κόρης του
- Θετικά νέα για την πορεία της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Είμαι καλά τώρα, έχω αναρρώσει πλήρως»
