
Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα πρέπει να καθυστερήσει, δηλώνει ο Τ.Ερντογάν
«Η διαδικασία της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτραπεί να καθυστερήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.
«Η διαδικασία της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτραπεί να καθυστερήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Τ.Ερντογάν τόνισε ότι «η διαδικασία δεν θα πρέπει να επιβραδυνθεί», αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν κάποιες χώρες-μέλη της ΕΕ να παρεμποδίζουν την ένταξη μουσουλμανικής χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει την ετήσια έκθεσή της σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας στα θέματα που αφορούν την ένταξή της.
Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Κύπρο, μία χώρα-μέλος της Ε.Ε την οποία η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει, θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)
- Σοκαριστικό δυστύχημα στην Αργεντινή με έναν νεκρό: Σε αγώνα ράλι, αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου και προκάλεσε πανικό (vid)
- Βουλή: Ξεκινά η κοινοβουλευτική διαβολοβδομάδα της Νέας Δημοκρατίας
- Σκύλος: Οι αντιδράσεις του, όταν τον κυριεύουν φοβίες
- Κεφαλονιά: Στον Κορυδαλλό οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο της 19χρονης – Στο «κάδρο» ο ρόλος του 66χρονου




