Διεύρυνση της συνεργασίας με την Daimler στα σχέδια των Renault-Nissan
Την σαφή επιθυμία του για την περαιτέρω συνεργασία των ομίλων Daimler και Renault- Nissan, εξέφρασε ο Carlos Ghosn από τη γαλλική έκθεση αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας ότι το επόμενο βήμα στις σχέσεις των δύο ομίλων βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση.
Εν μέσω έντονης φημολογίας για επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με την πιθανή επέκταση της συμμαχίας Renault-Nissan, o επικεφαλής του ομίλου, Carlos Ghosn τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διεύρυνσης της συνεργασίας του γαλλο-ιαπωνικού ομίλου με την Daimler.
“Αν βάλεις μαζί τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης των Renault, Nissan και Daimler τότε έχεις το μεγαλύτερο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Διαθέτουμε κάθε είδους τεχνολογία αν καταφέρουμε να οργανωθούμε, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίαρχο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού”, δήλωσε ο Carlos Ghosn από τη γαλλική έκθεση αυτοκινήτου.
Προς το παρόν, η συνεργασία μεταξύ των Renault-Nissan και Daimler εκτός από την ανταλλαγή μετοχών περιορίζεται στην κατασκευή επαγγελματικών μοντέλων, την κοινή χρήση κινητήρων και την από κοινού εξέλιξη πλατφόρμας στην οποία θα βασιστεί η επόμενη γενιά smart fortwo και Renault Twingo.
Επ’ αυτού ο Carlos Ghosn σχολίασε ότι εφόσον αυτά τα σχέδια “έχουν επιτελέσει το σκοπό τους, πλέον, είναι η ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών σε τομείς όπως η εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.
Όπως μάλιστα αποκάλυψε μάλιστα ο Carlos Ghosn, ήδη έχει προγραμματίσει με τον επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Dieter Zetsche, συνάντηση με το Δ.Σ. της Daimler, όπου θα συζητηθούν οι πιθανοί τομείς στους οποίους μπορεί να επεκταθεί η συνεργασία των δύο ομίλων.
auto.in.gr
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)












![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442