Αυτόνομη πορεία προτιμά η Attica Bank, εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών
Αυτονομία προτιμά η Attica Bank αντί για συγχώνευση με άλλες τράπεζες, με τη διοίκησή της να αναφέρει ότι εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών. Η Attica ανέφερε ότι τρία μικρά πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους εξαγοράς της τράπεζες, χωρίς όμως να τις κατονομάσει.
Αυτονομία προτιμά η Attica Bank αντί για συγχώνευση με άλλες τράπεζες, με τη διοίκησή της να αναφέρει ότι εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών αφήνοντας χώρο για νέους μετόχους.
«Είναι προτιμητέα μια αυτόνομη πορεία της τράπεζας, να απεγκλωβιστεί από τις δαγκάνες του δημοσίου» δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Γ.Γαμβρίλης, ενώ οι παραινέσεις ΤτΕ και υπουργείου Οικονομίας για δημιουργία ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων έχουν αναζωπυρώσει τις εκτιμήσεις για συγχωνεύσεις.
Ο Γ.Γαμβρίλης ανέφερε ότι υπάρχει χώρος για νέους μετόχους: «Μπορούμε να έρθουν νέοι μέτοχοι – τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ρευστότητα» συνέχισε.
Ο πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε επίσης ότι η Attica Bank εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών με στόχο την οργανική της ανάπτυξη, έχοντας θέσει στο στόχαστρο τρία μικρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: «Υπάρχουν περισσότερα από τρία μικρά πιστωτικά ιδρύματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους» δήλωσε ο Γαμβρίλης, χωρίς όμως να τα κατονομάσει.
Σχετικά με την πρόταση της τετραπλής συγχώνευσης που είχε αντιπροτείνει η ΑΤΕΒank (με TT, Attica και ΤΠΔ) στην πρόταση της Πειραιώς, ο Γ.Γαμβρίλης ανέφερε πως τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία, όπως το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ, θα μπορούσαν να αγοράσουν μερίδια που κατέχουν το ΤΤ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αργότερα οι μέτοχοι της Attica θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό ελεύθερης διασποράς, διατηρώντας ποσοστό 51%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπραντ Πιτ: Στη Χαλκίδα, μετά την Ύδρα για τα γυρίσματα της ταινίας
- Συναγερμός για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες ως αντίποινα για τον ηλεκτρονικό πόλεμο στην Τεχεράνη
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τα θύματα και όλους τους δημοκράτες η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Τέλος στην περιπέτεια του Γιασικεβίτσιους – Έφυγε από το Ντουμπάι
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;