Αποχωρούν τα βρετανικά στρατεύματα από το Σανγκίν του Αφγανιστάν
Στους Αμερικανούς παρέδωσαν οι βρετανικές δυνάμεις τον έλεγχο του Σανγκίν, προπύργιου των Ταλιμπάν και ζώνη βίαιων συγκρούσεων στην καρδιά της επαρχίας Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Η απόφαση για την μεταβίβαση αυτή του ελέγχου είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο.
Στους Αμερικανούς παρέδωσαν οι βρετανικές δυνάμεις τον έλεγχο του Σανγκίν, προπύργιου των Ταλιμπάν και ζώνη βίαιων συγκρούσεων στην καρδιά της επαρχίας Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η απόφαση για την μεταβίβαση αυτή του ελέγχου είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο.
«Οι βρετανικές δυνάμεις υπηρέτησαν στο Σανγκίν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πρέπει να είναι περήφανες για το έργο που επετέλεσαν σε μια από τις δυσκολότερες περιοχές του Αφγανιστάν», επισήμανε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ.
Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 337 βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από το 2001.
Σαράντα μέλη των βρετανικών επίλεκτων δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο παρέδωσαν στις αμερικανικές δυνάμεις τον έλεγχο του Σανγκίν. Οι στρατιώτες αυτοί θα μετακινηθούν στο κέντρο της επαρχίας Χελμάντ, στο πλευρό των αφγανικών δυνάμεων, διευκρινίζει το υπουργείο.
Η μετακίνηση των βρετανών στρατιωτών είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της Isaf, της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, με 140.000 στρατιώτες εκ των οποίων οι 9.500 είναι Βρετανοί.
Αυτήν την στιγμή στην επαρχία Χελμάντ έχουν αναπτυχθεί 30.000 ξένοι στρατιώτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ: Ο 21χρονος Βούλγαρος που διεκδικεί μετάλλιο στο μήκος από τον Τεντόγλου (vids)
- Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι απολογίες των μελών του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων
- Γιάννης Κότσιρας: Με ανάρτηση του ζητά «μη μου στέλνετε τραγούδια που έχουν γραφτεί μέσω AI»
- Υδρογονάνθρακες: Συναντήσεις Παπασταύρου στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil
- Απίστευτη «καραμπόλα» σε αγώνα ποδηλασίας και σοκαριστική πτώση με το κεφάλι – Στο νοσοκομείο μία αθλήτρια (vid)
- «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποινικοποιεί τις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


