Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιρλανδία θα αναδιαρθρώσουν το χρέος τους, υπογράμμισε ο επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν στην τηλεόραση του Reuters την Δευτέρα.

«Καμία από τις δυο δεν θα χρεοκοπήσει. Έχουν κάνει αποτελεσματικές και αποφασιστικές ενέργειες μέσω χρηματοοικονομικών βελτιώσεων, δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επίτροπος στο περιθώριο εκδήλωσης για την είσοδο της Εσθονίας στην Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε πάντως ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε (καλή) πορεία και η Ιρλανδία βρίσκεται σε (καλή) πορεία, οπότε δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση (χρέους)».

Εντωμεταξύ, τη Δευτέρα τα επιτόκια δανεισμού της Ιρλανδίας κινήθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ, σε συνέχεια της φημολογίας της περασμένης εβδομάδας σχετικά με χρεοκοπία της χώρας και προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Συγκεκριμένα τα spread των 10ετών ομολόγων ανήλθαν στο 6,38% έναντι 6,35% της Παρασκευής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters