Στο 5,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο
Στο 5,6% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, έναντι 5,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 1,7% τον Ιούλιο σε 1,6% τον Αύγουστο.
Στο 5,6% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, έναντι 5,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 1,7% τον Ιούλιο σε 1,6% τον Αύγουστο, ενώ τον ίδιο μήνα του 2009 ήταν -0,2%.
Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,1% σε 2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 0,6%.
Τον Αύγουστο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (-1,2%), τη Λετονία (- 0,4%) και τη Γερμανία (1%).
Στον αντίποδα η Ρουμανία κατέγραψε πληθωρισμό 7,6%, η Ελλάδα 5,6% και η Ουγγαρία 3,6%.
Σε σχέση με τον Ιούλιο ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο σε δέκα χώρες-μέλη παρέμενε αμετάβλητος σε εννέα κράτη μέλη και μειώθηκε σε οκτώ χώρες-μέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»

