Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Schoolwave πάει Μέγαρο ...το βράδυ της Παρασκευής

Το Schoolwave πάει Μέγαρο …το βράδυ της Παρασκευής

Με τις συναυλίες των Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction ξεκινά την Πέμπτη την καλλιτεχνική περίοδο 2010-2011 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποκαλύπτοντας… τη νεανική του φλέβα. Με τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης, η Σειρά Γέφυρες φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, φρεσκάδας και δημιουργικότητας, σε μία περίοδο δυσφορίας και κατήφειας.

Με τις συναυλίες των Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction ξεκινά την Πέμπτη την καλλιτεχνική περίοδο 2010-2011 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποκαλύπτοντας… τη νεανική του φλέβα.

Τα τρία αυτά δημοφιλή συγκροτήματα του Schoolwave, κάνουν στάση στον Κήπο του Μεγάρου, στις στις 9 το βράδυ, με σύνθημα τη μουσική, «που μας κάνει κοινωνικούς…. ένα αντίδοτο στην αποξένωση που προκαλούν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή».

Η συναυλία αποτελεί συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Φεστιβάλ Schoolwave (και τον εμπνευστή του Χρήστο Ιωαννίδη) και ανήκει στη Σειρά Γέφυρες, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Με τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης η Σειρά Γέφυρες φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, φρεσκάδας και δημιουργικότητας, σε μία περίοδο δυσφορίας και κατήφειας.

Τα συγκροτήματα

Έξι κορίτσια από το Βόλο, δημιούργησαν, τον Φεβρουάριο του 2009, το συγκρότημα Blue Jazz Fiction που θα ανοίξει τη συναυλία της 17ης Σεπτεμβρίου. Αυτό το πολύ αυθεντικό και πρωτότυπο τζαζ σχήμα, έχει κατακτήσει ένα δικό του κοινό με τις δικές του συνθέσεις, αλλά και με διασκευές σε γνωστές και καθιερωμένες τζαζ μουσικές. Οι νεαρές μουσικοί προσαρμόζουν ξένα τζαζ, μπλουζ, αλλά και rock’n roll κομμάτια για πιάνο, βιολί, καχόν και δύο φωνές, καθώς και για αρμόνιο, κιθάρα και ντέφι. Τη μπάντα αποτελούν οι: Εύη Φιλίππου, Αιμιλία Βρανάκη, Μάρθα Ζουμπουλάκη, Τατιάνα Ζουμπουλάκη, Ελένη Αναγνωστοπούλου και Σοφία Ευτυχίδου.

Οι Musica Ficta είναι μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή alternative rock μπάντα, από αυτές που έχουν κάνει τη διαφορά στα έξι χρόνια του Schoolwave. Έχουν ήδη παίξει support σε συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Φοίβου Δεληβοριά και του Βασιλικού και έχουν κερδίσει τον ενθουσιασμό του Μάικλ Ρίσμαν, παραγωγού του Φίλιπ Γκλας. Ο Απόλλων(Ρέτσος) -συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος- άρχισε να γράφει μουσική από το 2004, στα 14 του, όταν άκουσε το «Exit Music» των Radiohead και το «Muscle Museum» των Muse. ‘Έχει γράψει τη μουσική για αρκετά θεατρικά έργα, ανάμεσα στα οποία το Wonderland, που παρουσιάστηκε στο Παλλάς και ο «Τίτος Ανδρόνικος» του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο. Τους Musica Ficta αποτελούν επίσης ο Νίκος Βλάχος, ο Κώστας Χαλιώτης και η Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραϊτη.

Οι Rosebleed έφτιαξαν το εναλλακτικό ροκ συγκρότημά τους το 2004 και είναι η πρώτη μπάντα του Schoolwave που έβγαλε δίσκο (White Baloons) με την Sony. Τα πέντε μέλη της μπάντας (Βασίλης Αυγουστάκης, Δανάη Νίλσεν, Αρθούρος Πέγης, Γιάννης Βουδούρης, Ορέστης Χατζηθεοδώρου) πειραματίζονται αδιάκοπα, αφού πιστεύουν ότι η μουσική είναι σε διαρκή κίνηση και αλλαγή. Η επιμονή τους στο καινούργιο τους έφερε, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην 14η θέση των μουσικών προτάσεων του BBC Radio 1 με το κομμάτι τους, «I want to have it all».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024