Προς άσκηση και συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για την υπόθεση της Siemens
Συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου πρόκειται να ασκηθεί για την υπόθεση της Siemens. H διεύρυνση της δίωξης αφορά και στα μέλη της διοίκησης της μητρικής και της Siemens Ελλάς. Κλήση σε απολογία έλαβε και ο επιχειρηματίας Γ.Τσουγκράνης, κουμπάρος του Τ.Μαντέλη.
Συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου πρόκειται να ασκηθεί για την υπόθεση της Siemens.
Η συμπληρωματική ποινική δίωξη αφορά στη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης για τη διενέργεια παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, διακίνησης μαύρου χρήματος και απάτης σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών.
Όπως ανέφεραν βουλευτές, η διεύρυνση της δίωξης καταλαμβάνει και τα μέλη της διοίκησης της μητρικής και της Siemens Ελλάς, καθώς και τα μέλη των διοικήσεων όλων των οργανισμών, που εμπλέκονται σε συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία.
Πλέον, διευρύνονται στα 15 τα χρόνια της παραγραφής, ενώ υφίσταται ισχυρότερο νομικό έρεισμα για το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που θα πρέπει να εκδοθεί
Κλήση σε απολογία έστειλαν οι εφέτες-ανακριτές στον επιχειρηματία και κουμπάρο του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη.
Ο επιχειρηματίας καλείται να απολογηθεί την Πέμπτη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα).
Ο κ. Τσουγκράνης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είχε παραδεχθεί ότι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του, είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη Γενεύη στο όνομα Α. Ρόκος, στον οποίο κατατέθηκαν εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων, που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ήταν δώρα της Siemens προς τον πρώην υπουργό.
Παράλληλα, οι εφέτες-ανακριτές έχουν ζητήσει από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννη Σακελάκο, την επέκταση της δίωξης και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθεί δίωξη και γι αυτή την κακουργηματική κατηγορία, η οποία θα προσωποποιηθεί σε εμπλεκόμενους κατηγορούμενους από τους εφέτες – ανακριτές.
Στο ΚΑΤ ο Τ.Νεράντζης
Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Τάσος Νεράντζης. Ο βουλευτής έπεσε και έσπασε το πόδι του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Eurovision 2026: Εκτός διαγωνισμού και Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβενία μετά την ανακοίνωση συμμετοχής του Ισραήλ
- Κεταμίνη: Έφηβος περιγράφει πως η χρήση τού κατέστρεψε τη ζωή – Έπαιρνε 11 γραμμάρια την ημέρα
- Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα – Αθωώθηκε από το δικαστήριο
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Ανασχηματισμός στην Κύπρο με μήνυμα (;) για τον GSI
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο

