
Χιλιάδες εσωτερικοί μετανάστες στο Πακιστάν καθώς δεν υποχωρούν τα νερά
Εκατομμύρια Πακιστανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγων των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα μέσα στον Αύγουστο, ενώ μεγάλος αριθμός τους εξαναγκάζεται από τις συνθήκες ακόμα και σήμερα στην εσωτερική μετανάστευση για να αποφύγουν και νέες καταστροφές.
Εκατομμύρια Πακιστανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγων των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα μέσα στον Αύγουστο, ενώ μεγάλος αριθμός τους εξαναγκάζεται από τις συνθήκες ακόμα και σήμερα στην εσωτερική μετανάστευση για να αποφύγουν και νέες καταστροφές.
Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότο, στην περιφέρεια Σιντχ, όπου έχουν σπάσει φράγματα αυξάνοντας τη ποσότητα των υδάτων που κατακλύζουν 19 από τις 23 επαρχίες της.
Βαρύ πλήγμα υπέστησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού στη περιφέρεια ενώ οι ζημιές σε όλη την αγροτική παραγωγή –μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταστραφεί– προσεγγίζουν μόνο σε αυτή την περιφέρεια το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Εντωμεταξύ, αναφέρει το BBC, λασπωμένα νερά χύνονται στη λίμνη Μαντσάρ, τη μεγαλύτερη της χώρας, και με τη σειρά της είναι έτοιμη να υπερχειλίσει προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στην περιοχή εργάζονται ήδη μονάδες του στρατού για να αποτρέψουν την υπερχείλιση, αλλά οι νέες βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Οι οργανώσεις αρωγής αναφέρουν ότι 17 εκατομμύρια Πακιστανοί (σχεδόν ένας στους τέσσερις) έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες, οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.600.
Οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες δεν θα υποχωρήσουν παρά μόνο μετά από μήνες, προειδοποιούν οι ειδικοί και σημειώνουν ότι κινδυνεύει η σοδειά του χειμώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξάνονται οι φωνές στη Fed για αύξηση επιτοκίων
- Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]

