Αδύναμη ανάπτυξη σε Ευρώπη και ΗΠΑ προβλέπει το ΔΝΤ
Αδύναμη θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα η οικονομική ανάπτυξη τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις ανάκαμψης στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία, είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ. Ακόμη παρότρυνε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παρουσιάσουν αξιόπιστα σχέδια για τη μεσοπρόθεσμη μείωση των ελλειμμάτων τους τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό που θα καθησυχάσει τις αγορές είναι το περιεχόμενο των σχεδίων και όχι οι προθεσμίες επίτευξης των στόχων τους.
Αδύναμη θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα η οικονομική ανάπτυξη τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, παρά τα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία, είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ σε εφημερίδα την Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters.
Μια πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα έχει αυτομάτως επίπτωση στην ανάπτυξη της Ασίας βραχυπρόθεσμα, αλλά η «αποδέσμευση» των αναδυόμενων αγορών από τις εύρωστες οικονομίες είναι πιθανή μεσοπρόθεσμα, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα ενισχύεται στις ασιατικές και τις λατινοαμερικανικές χώρες, ανέφερε ο ίδιος στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Αν η αμερικανική οικονομία επιβραδυνθεί, αυτό θα μπορούσε να έχει αυτομάτως επίπτωση στην ανάπτυξη της Ασίας, όχι τεράστια, αλλά ωστόσο σημαντική», δήλωσε ο κ. Μπλανσάρ στην εφημερίδα.
Ακόμη τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να διαμορφώσουν αξιόπιστα σχέδια για τη μείωση του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα, και ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές θα καθησυχαστούν περισσότερο από το περιεχόμενο των σχεδίων παρά από τις προθεσμίες για την επίτευξη των στόχων τους.
«Το αν είναι το 2013, ή το 2014 δεν είναι σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύρος: Επιχείρηση διάσωσης σκύλου που είχε πέσει σε πηγάδι βάθους 15 μέτρων
- Ο Χάρι Στάιλς φέρνει ντίσκο διάθεση στα BRIT Awards
- Ο Μίκαελ Κάρικ είναι ο νέος… Χάρι Πότερ
- Νέα Αριστερά: Όχι στα νταηλίκια των Τραμπ και Νετανιάχου – Η χώρα μας να απαιτήσει άμεσα την παύση της επίθεσης
- Σκιάθος: Βραβεύτηκε ο καπετάνιος που έδωσε μάχη με τα κύματα για τη διακομιδή άρρωστου παιδιού
- Άρης: «Η αποστολή είναι ασφαλής – Υπομονή και λογική μέχρι να λήξουν όλα ομαλά»

