Χειροπέδες στο δήμαρχο και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο βραζιλιανικής πόλης
«Ακέφαλη» είναι από το πρωί της Πέμπτης η πόλη Ντουράντος στη Βραζιλία, μετά τη σύλληψη για υπόθεση διαφθοράς του δημάρχου της πόλης και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με το όνομα «Τυφώνας». Οι συλλήψεις συνολικά 28 ατόμων έγιναν τα ξημερώματα με την κατηγορία εξαπάτησης, δωροδοκίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
«Ακέφαλη» είναι από το πρωί της Πέμπτης η πόλη Ντουράντος στη Βραζιλία, μετά τη σύλληψη για υπόθεση διαφθοράς του δημάρχου της πόλης και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με το όνομα «Τυφώνας».
Οι συλλήψεις συνολικά 28 ατόμων έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης με την κατηγορία εξαπάτησης, δωροδοκίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι δημοτικοί άρχοντες κατηγορούνται ότι «εξαφάνιζαν» περίπου το 10% κάθε χρηματοδότησης για δημόσια έργα στην περιοχή.
Οι εισαγγελικές Αρχές θεωρούν το δήμαρχο της πόλης από το 2008, Άρι Αρτούζι, επικεφαλής του δικτύου, ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται, εκτός από τον αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, επιχειρηματίες της περιοχής και ένας διευθυντής τοπικού νοσοκομείου.
Η σύζυγος του δημάρχου μάλιστα, η οποία συνελήφθη στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, κατηγορείται ότι πλήρωσε πλαστική εγχείριση με χρήματα από τις εν λόγω δραστηριότητες.
Εν τω μεταξύ, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που φαίνεται να απεικονίζουν το δήμαρχο και τη σύζυγό του να παραλαμβάνουν, σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστές περιπτώσεις, χαρτονομίσματα –προϊόν, σύμφωνα με την αστυνομία, παράνομων δραστηριοτήτων.
Μετά τη σύλληψη του δημάρχου, η βραζιλιανική αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 100.000 ρεάλ (περίπου 45.000 ευρώ) σε μετρητά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργησε αλλά πήρε… μπρος τελικά η boxing day στη Βρετανία
- Όταν η άκρα δεξιά φοράει την pop «στολή» της: Πώς περνά στις playlists και τα memes μας
- «Ο Τζόουνς συμφώνησε στους προσωπικούς όρους με τον Ολυμπιακό» (pic)
- Η μπάλα στο «ζωγραφιστό»
- ΗΠΑ: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από την εναέρια σύγκρουση ελικοπτέρων στο Νιου Τζέρσεϊ
- Κρήτη: Στέρεψε ο ποταμός του Φόδελε και αποκάλυψε εικόνες εγκατάλειψης και σκουπιδιών

