«Δοκιμή» για τρομοκρατική επίθεση ίσως να διεξήγαγαν οι συλληφθέντες στο Άμστερνταμ
Το ενδεχόμενο να διεξήγαγαν «τεστ» για τη διεξαγωγή τρομοκρατικής επίθεσης δύο συλληφθέντες στο Άμστερνταμ εξετάζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Στις αποσκευές τους βρέθηκαν «ύποπτα» αντικείμενα. Οι δύο άνδρες ήταν πολίτες της Υεμένης.
Το ενδεχόμενο να διεξήγαγαν «τεστ» για τη διεξαγωγή τρομοκρατικής επίθεσης δύο συλληφθέντες στο Άμστερνταμ εξετάζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Στις αποσκευές τους βρέθηκαν «ύποπτα» αντικείμενα. Οι δύο άνδρες ήταν πολίτες της Υεμένης.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα όταν τα μηχανήματα ανίχνευσης του αεροδρομίου εντόπισαν στις αποσκευές του ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα, ενωμένα με κολλητική ταινία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αναζητούν στοιχεία σε τρεις πόλεις των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.
Οι συλλήψεις έγιναν μόλις μερικές ημέρες πριν την ένατη «μαύρη» επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Οι δύο άνδρες, πολίτες της Υεμένης συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ προερχόμενοι από τις ΗΠΑ και σύμφωνα με την εισαγγελία της Ολλανδίας είναι ύποπτοι για «τρομοκρατική συνωμοσία».
Οι άνδρες κρατούνται και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες αν θα διωχθούν, σύμφωνα με τον Τεό Ντ΄Ανζού, εκπρόσωπο του εισαγγελέα.
«Οι συλλήψεις έγιναν με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν από τις αμερικανικές αρχές» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Χιλή: Ο πρόεδρος Καστ αποσύρει την υποστήριξη στην προκατοχό του Μπατσελέτ για το αξίωμα της ΓΓ το ΟΗΕ
- Η άνοδος του πετρελαίου «εκτοξεύει» και τη ζάχαρη
- Πετρέλαιο: Μειώνονται οι τιμές του WTI και του Μπρεντ στις ασιατικές αγορές
- Κένυα: Βρέθηκαν 32 πτώματα σε ομαδικό τάφο, ανάμεσά τους «25 νηπίων»
- Ιράν: Ο Μακρόν συνομιλεί με τον Πεζεσκιάν και απευθύνει έκκληση για διαπραγματεύσεις
- Δανία: Επικρατεί η συμμαχία της κεντροαριστεράς, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία