
Πολιτικό άσυλο για τους έξι Ιρανούς απεργούς πείνας
Πολιτικό άσυλο δόθηκε στους έξι Ιρανούς απεργούς πείνας, ένας εκ των οποίων είχε μεταφερθεί σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, έχοντας ράψει το στόμα του, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση εξέτασης της αίτησής του.
Πολιτικό άσυλο δόθηκε στους έξι Ιρανούς απεργούς πείνας, ένας εκ των οποίων είχε μεταφερθεί σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, έχοντας ράψει το στόμα του, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση εξέτασης της αίτησής του.
Αν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιηθεί κατ’ εξαίρεση η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου για να εξετάσει το αίτημα των Ιρανών απεργών πείνας τη Δευτέρα, τελικά η Επιτροπή συνεδρίασε την Κυριακή εκτάκτως καθώς η υγεία τουλάχιστον ενός εκ των έξι Ιρανών διέτρεχε εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο.
Δύο εκ των Ιρανών βρίσκονταν ήδη στην 38η ημέρα απεργίας πείνας ενώ οι υπόλοιποι στην 15η ημέρα. Την Τετάρτη ένας εξ αυτών, ο Χαμίντ Σαντεκί, διακομίστηκε για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, καθώς η υγεία επιδεινώθηκε σοβαρά, αλλά αρνήθηκε να του αφαιρέσουν τα ράμματα απο το στόμα του.
Υπό αυτές τις συνθηκες, η Επιτροπή επισκέφθηκε την Κυριακή τους Ιρανούς απεργούς πείνας και συνεδρίασε προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της χορήγησης πολιτικού ασύλου.
Η εισήγηση της Επιτροπής παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αποφάσισε την παροχή πολιτικού ασύλου στους Ιρανούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποψία σκανδάλου στα προγράμματα κατάρτισης – Το έργο στις φυλακές που τροποποιήθηκε και τα κέντρα που αποκλείστηκαν
- Λαϊκές αντιδράσεις στη Βολιβία – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου
- Ο σκανδαλώδης έρωτας των Μάμι Βαν Ντόρεν και Στιβ Κόχραν
- Ζάκυνθος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης 22χρονου στο Ναυάγιο – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ισπανία: Ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- «Τσουνάμι» αλλαγών στη Μίλαν: Τέλος ο Αλέγκρι και άλλοι τρεις, υπ’ ατμόν ο Ιμπραΐμοβιτς!
