Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών ζητεί ο ΣΜΕΧΑ
Επείγουσα παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφορικά με το θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, ζητεί ο ΣΜΕΧΑ με υπόμνημά του το οποίο κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Οικονομίας και τον γγ Αποκρατικοποιήσεων.
Επείγουσα παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφορικά με το θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, ζητεί ο ΣΜΕΧΑ με υπόμνημά του το οποίο κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Οικονομίας και τον γγ Αποκρατικοποιήσεων.
Ο ΣΜΕΧΑ κάνει λόγο για «σοβαρότατο και κατεπείγον ζήτημα εφαρμογής των κανόνων του υγειούς και ανόθευτου ανταγωνισμού στις αγορές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».
Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα του «Βήματος» (17/8/2010), σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες φέρουν τις Morgan Stanley, Lazard, HSBC, Deutsche Bank, Credit Suisse και First Boston να συγκαταλέγονται στην λίστα των υποψηφίων συμβούλων για την αποτίμηση των ΑΤΕ, ΤΤ, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τράπεζας Αττικής.
Με αφορμή τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο ΣΜΕΧΑ τονίζει ότι η επιλογή συμβούλων θα πρέπει να γίνει με διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση.
Ο ΣΜΕΧΑ σημειώνει ακόμα ότι «εν προκειμένω, είναι σαφές ότι, όσον αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ‘αποτίμησης’, η επιλογή των συμβούλων πάσχει από αδιαφάνεια και αυθαιρεσία. Εξού και τίθεται ζήτημα παράβασης των βασικών αρχών του κοινοτικού δικαίου, των ειδικότερων κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων και κυρίως των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Βετεράνος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε με τη βία από ακρόαση της Γερουσίας
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 34χρονος με πιστόλι και 14 φυσίγγια
- Λέρος: «Με χτυπούσε κάθε μέρα, μου είχε τρυπήσει την παλάμη με κατσαβίδι» – Τι δήλωσε ο 18χρονος πατροκτόνος
- Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή – «Φτιάξαμε μια βαλίτσα και φύγαμε»
- Μπαρτζώκας: «Σίγουροι για την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό, οπότε τι πίεση να έχουν;»


