Σαββατοκύριακο σε πληγείσες περιοχές του Κόλπου του Μεξικού για την οικογένεια Ομπάμα
Σε περιοχή της Φλόριντα που επλήγη από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού θα βρεθεί οικογενειακώς το Σαββατοκύριακο ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί να δείξει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες κατοίκους.
Σε περιοχή της Φλόριντα που επλήγη από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού θα βρεθεί οικογενειακώς το Σαββατοκύριακο ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί να δείξει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες κατοίκους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα, η σύζυγός του Μισέλ και οι δύο κόρες τους θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Πάναμα Σίτι, μια παραθαλάσσια πόλη της Φλόριντα.
Οι παραλίες της περιοχής κατακλύστηκαν από πετρέλαιο μετά την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης της εταιρείας BP, στα τέλη Απριλίου.
Η επίσκεψη πάντως θα είναι σύντομη και μάλλον δεν θα δώσει στο προεδρικό ζεύγος την ευκαιρία να απολαύσει τον ήλιο της Φλόριντα.
Ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία θα συμμετάσχουν σε ένα «στρογγυλό τραπέζι» με εμπόρους και επιχειρηματίες της περιοχής για να συζητήσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και την Κυριακή θα επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ωρα της Γης 2026: Επιστρέφει το Σάββατο 28 Μαρτίου και με μια πρωτότυπη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο
- Χιλή: Ο πρόεδρος Καστ αποσύρει την υποστήριξη στην προκατοχό του Μπατσελέτ για το αξίωμα της ΓΓ το ΟΗΕ
- Η άνοδος του πετρελαίου «εκτοξεύει» και τη ζάχαρη
- Πετρέλαιο: Μειώνονται οι τιμές του WTI και του Μπρεντ στις ασιατικές αγορές
- Κένυα: Βρέθηκαν 32 πτώματα σε ομαδικό τάφο, ανάμεσά τους «25 νηπίων»
- Ιράν: Ο Μακρόν συνομιλεί με τον Πεζεσκιάν και απευθύνει έκκληση για διαπραγματεύσεις