Περιττά κιλά συσσωρεύουν οι λάτρεις του κρέατος
Νέα Υόρκη: Όσο λιγότερο κρέας καταναλώνει κανείς τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να διατηρήσει το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Μ.Βρετανία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Νέα Υόρκη: Όσο λιγότερο κρέας καταναλώνει κανείς τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να διατηρήσει το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Μ.Βρετανία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Η Δρ Ανν-Κλερ Βεργκναουντ και οι συνεργάτες της στο Κολέγιο Ιμπέριαλ του Λονδίνου έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερους από 100.000 άνδρες και 270.000 γυναίκες από 10 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, που είχαν λάβει μέρος σε έρευνα για τον καρκίνο και την διατροφή, καθώς και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής.
Οι Δανοί, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Σουηδοί αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι λάτρεις του κρέατος, με τους άνδρες να τρώνε 300 θερμίδες από κρέας σε ημερήσια βάση και οι γυναίκες 200 θερμίδες. Μεταξύ όλων των πληθυσμιακών ομάδων με λατρεία στο κρέας, οι Έλληνες έτρωγαν το λιγότερο (περίπου 200 θερμίδες την ημέρα για τους άνδρες και 140 για τις Ελληνίδες).
Κατά την πενταετή διάρκεια της μελέτης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πήραν 453 γραμμάρια ανά έτος, αν και οι γυναίκες πήραν λίγο λιγότερο. Όσο περισσότερο κρέας έτρωγε κάποιος τόσο περισσότερο βάρος έπαιρνε. Για κάθε επιπλέον 250 γραμμάρια κρέατος καθημερινά, η πενταετής αύξηση βάρους ήταν 1.995 γραμμάρια επιπλέον.
Όταν οι επιστήμονες μελέτησαν τα διαφορετικά είδη κρέατος, παρατήρησαν ότι η ισχυρότερη σχέση αφορούσε τα πουλερικά, και μετά ακολουθούσαν τα κατεργασμένα κρέατα και το κόκκινο κρέας.
Η υπερβολική κατανάλωση κρέας ίσως είναι μέρος μια ανθυγιεινής διατροφής συνολικά ή ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής.
Επειδή το κρέας είναι μείζονα πηγή ενέργειας μπορεί να επηρεάσει το έλεγχο της όρεξης.
Ωστόσο, οι ερευνητές προσπάθησαν να μελετήσουν το συνολικό διατροφικό πρότυπο, καθώς και το μορφωτικό επίπεδο, την σωματική δραστηριοποίηση και το κάπνισμα, και φυσικά την συνολική πρόσληψη θερμίδων.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, το άτομο που μειώνει την κατανάλωση κρέατος κατά 250 γραμμάρια καθημερινά, μπορεί να μειώσει την πενταετή αύξηση του βάρους του κατά περίπου 1.800 γραμμάρια.
Μπορεί το νούμερο να μοιάζει μικρό αλλά η αύξηση του βάρους κατά 1.800 γραμμάρια ανά πενταετία έχει τεράστια επίπτωση στον γενικό πληθυσμό.
health.in.gr
- «Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]