«Όχι» στη συγχώνευση του ΟΑΕΔ με τον ΟΕΚ, λέει η ΓΣΕΕ
Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσει σε συγχώνευση των εργατικών φορέων και Οργανισμών, πριν τη διαβούλευση-διαπραγμάτευση ή την υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ, απευθύνει η Συνομοσπονδία.
Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσει σε συγχώνευση των εργατικών φορέων και Οργανισμών, πριν τη διαβούλευση-διαπραγμάτευση ή την υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ, απευθύνει η Συνομοσπονδία.
Σε ανακοίνωσή της, την Παρασκευή, η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη μεθοδολογία και την ουσία των διακηρύξεων και προτάσεων της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των εργατικών φορέων και Οργανισμών, όπως ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
«Τεράστιες αναδεικνύονται οι ευθύνες του υπουργού Εργασίας, ο οποίος εν μέσω θέρους και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση-διαβούλευση-διαπραγμάτευση με τη ΓΣΕΕ για την παρέμβασή του προς τους φορείς και τους θεσμούς αμιγώς εργατικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών», σημειώνει η ΓΣΕΕ.
«Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσει σε απολύτως καμία συγχώνευση των παραπάνω φορέων πριν τη διαβούλευση-διαπραγμάτευση ή την υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ, ώστε να διασφαλιστούν απολύτως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, η κοινωνική αποτελεσματικότητα και ωφελιμότητα αυτών των χρήσιμων φορέων, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς», καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
