Καταθέτει την Πέμπτη για τα «ματωμένα διαμάντια» της Σιέρα Λεόνε η Ναόμι Κάμπελ
Μετά την απόρριψη αίτησης από τον κατηγορούμενο Τσαρλς Τέιλορ από τους δικαστές, ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση της Ναόμι Κάμπελ σχετικά με το παράνομο εμπόριο διαμαντιών.
Μετά την απόρριψη αίτησης από τον κατηγορούμενο Τσαρλς Τέιλορ από τους δικαστές, ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση της Ναόμι Κάμπελ σχετικά με το παράνομο εμπόριο διαμαντιών.
Ο δικηγόρος του Τέιλορ προσπάθησε να εμποδίσει τη κατάθεση της Κάμπελ με το σκεπτικό ότι δεν έχει παράσχει μία περίληψη της κατάθεσής της. Οι δικαστές έκριναν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο για μία μάρτυρα κατηγορίας.
Το ΔΠΔ ζήτησε από το γνωστό μοντέλο να καταθέσει γιατί ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσάρλς Τέιλορ φέρεται να της είχε δώσει ένα διαμάντι μετά από γεύμα όπου παραβρέθηκαν το 1997.
Ωστόσο, παρά το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τη δίκη, το Δικαστήριο επικαλούμενο λόγους ασφάλειας για τη μάρτυρα ζήτησε να μην υπάρξουν φωτογραφίες κατά την προσέλευσή της στη δίκη.
Ο Τέιλορ κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι έπαιρνε διαμάντια από τους αντάρτες (τα οποία εξορύσσονταν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες) και με αυτά αγόραζε όπλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ακόμα νιώθω ότι δεν είναι αλήθεια: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός της σειράς «The Wire» Μπόμπι Τζι Μπράουν
- Ασλανίδης: Το βίντεο της Καρυστιανού ήταν λάθος. Όσοι γονείς το είδαν σοκαρίστηκαν, η γυναίκα μου έβαλε τα κλάματα»
- Πώς η ΑΕΚ έβαλε… τρικλοποδιά στην Ελλάδα για τη 10η θέση στο UEFA Ranking!
- Διαδηλώσεις στη Βρετανία για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των data center
- Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Κατατέθηκε επίσημα η αίτηση για παράρτημα στην Αθήνα
- «Οι Αθώοι»: Νέο συγκλονιστικό επεισόδιο απόψε στο MEGA