Επίθεση αυτοκτονίας έξω από μεγάλη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
Πεζός καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά έξω από στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν. Κατά την έκρηξη σκοτώθηκε ο ίδιος, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα. Ο καμικάζι δεν κατόρθωσε να εισέλθει στη βάση και ανατινάχτηκε. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση.
Πεζός καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά έξω από ξένη στρατιωτική βάση στο Κανταχάρ. Κατά την έκρηξη σκοτώθηκε ο ίδιος, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα.
Εκπρόσωπος των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών έξω από τη βάση και ότι ο βομβιστής προσπάθησε να εισέλθει στη βάση από μία από τις πύλες.
Η εκπρόσωπος, η υποδιοικητής, Κέιτι Κέντρικ, δήλωσε ότι ο καμικάζι δεν κατόρθωσε να εισέλθει στη βάση και ότι ανατινάχθηκε. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση και δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα.
Η αεροπορική βάση του Κανταχάρ βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη του Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν, είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στεγάζει δεκάδες χιλιάδες ξένους στρατιώτες και εργαζόμενους.
Η καλά οχυρωμένη βάση είναι συχνός στόχος επιθέσεων με ρουκέτες, αλλά σπάνιες είναι οι χερσαίες επιθέσεις εναντίον της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του – Οι δήθεν δικαιούχοι υπέβαλαν μισθωτήρια χωρίς σφραγίδα
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο



