Χωρίς προβλήματα ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων
Ομαλά πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων, μετά τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Ως το βράδυ της Τρίτης εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων σε όλη τη χώρα.
Ομαλά πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων, μετά τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
Η εικόνα που παρουσιάζουν τα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε μέχρι και την Κυριακή, καθώς πολλά πρατήρια είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς, χωρίς προβλήματα.
Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη έχει ήδη ολοκληρωθεί η τροφοδοσία σε ποσοστό 80%, και πλέον, των πρατηρίων.
Μέχρι το βράδυ της Τρίτης εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός
των πρατηρίων σε όλη τη χώρα.
Η απεργία έληξε το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα και από παρέμβαση των παραγωγικών φορέων της χώρας.
Οι ιδιοκτήτες αποδέχθηκαν την πρόταση για τερματισμό των κινητοποιήσεων, υπό τους όρους της άρσης της επίταξης και της διεξαγωγής διαλόγου με την κυβέρνηση επί των ρυθμίσεων του επίμαχου νομοσχεδίου για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων.
Ήδη, το βράδυ της Κυριακής κυβερνητική ανακοίνωση ανέφερε πως εφόσον οι μεταφορείς επανέλθουν στα καθήκοντά τους, η πολιτική επίταξη
καθίσταται άνευ αντικειμένου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας είχε δηλώσει ότι η αποδέχεται την πρόταση για διάλογο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, είχε ξεκαθαρίσει ότι η συζήτηση θα αφορά τις προτάσεις
του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά
ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό
νόμο. Έθεσε, όμως, εκτός συζήτησης την παράταση του χρόνου προσαρμογής ή την ακύρωση της απόφασης για το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν

