Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από τα επίπεδα των 1.700 μονάδων, καθώς οι επενδυτπες προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, μία ημέρα μετά το τραπεζικό ράλι που πυροδότησε φήμες και προσδοκίες για τις εξελίξεις στον κλάδο.
Στις 15:10 ο γενικός δείκτης σημείωνε κέρδη 0,83% στις 1.706,40 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 96,4 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 1.677 – 1.711 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 0,63%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης άνοδο 1,21% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδη 0,64%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών γύρισε σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,07%.
Συνολικά, 103 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 60 πτωτικά και 60 παρέμεναν σταθερές.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ νωρίτερα είχαν ανέλθει σε υψηλό 12 εβδομάδων, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,32%, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax κατά 0,45%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC-40 καταγράφει κέρδη 0,30%.
Ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Το ευρώ ανήλθε σε υψηλό διμήνου έναντι του γεν, ενώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος είναι οριακά πάνω από τα 1,30 δολάρια.
Με άνοδο 2,70% έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, φθάνοντας στις 9.753,27 μονάδες.
Το θετικό κλίμα τροφοδότησαν η αποδυνάμωση του γεν, τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Canon, αλλά και η ανακοίνωση της Κίνας ότι θα διατηρήσει τα αναπτυξιακά κίνητρα, αν και δεν προβλέπει απειλή διπλής ύφεσης για την κινεζική οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόμπερτ Καραντάιν: Το επίσημο πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του
- Έρευνα του Χάρβαρντ συνδέει τους θανάτους από καρκίνο με τη διαμονή κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις
- ΗΠΑ: Με αυτό το όπλο επιτέθηκαν στο Ιράν – Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά
- Ποια είναι τα δεδομένα για Φρανσίσκο – Τι συμβόλαιο θα ψάξει στην αγορά το καλοκαίρι
- Ιράν: Οι 3 διάδοχοι του Αλί Χαμενεΐ – Ποια είναι η μεταβατική διοίκηση
- Κολωνός: Αναπάντητα ερωτήματα για την έγκυο που βρέθηκε νεκρή – Προσήχθη ο σύντροφός της

