Ανακρίθηκε ως μάρτυρας από τη γαλλική αστυνομία η Λιλιάν Μπετανκούρ
Την κληρονόμο της L’Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ ανέκρινε τη Δευτέρα η
γαλλική αστυνομία σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων και
φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκεται και υπουργός της κυβέρνησης του Νικολά
Σαρκοζί.
Την κληρονόμο της L’Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ ανέκρινε τη Δευτέρα η γαλλική αστυνομία σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων και φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκεται και υπουργός της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί.
Στη περίπλοκη αυτή υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ ενώ έχουν διατυπωθεί και κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Σαρκοζί το 2007.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στη κατοικία της 87χρνοης Μπετανκούρ και, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, της ερωτήθηκε για το σκάνδαλο και συγκεκριμένα για την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Η ανάκριση κράτησε λίγο περισσότερο από δύο ώρες, μεταδίδει το AFP.
Οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση μετά τη δημοσιοποίηση ηχογραφήσεων σχετικά με λογαριασμούς της Μπετακούρ και του συζύγου της που δεν ζει πια.
Επιπλέον ερωτήθηκε και για τη υπόθεση του υπουργό Βερτ.
Η εισαγγελία ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να εξεταστεί και ο Βερτ: το αίτημα έγινε δεκτό και η ανάκριση θα γίνει στις επόμενες ημέρες. Ο Βερτ αρνείται κάθε ανάμιξη.
Η περιουσία της Μπετανκούρ ανέρχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια• είναι η πλουσιότερη γυναίκα στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
