
Για την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημέρωσε ο Φ.Κουβέλης τον Κ.Παπούλια
Για την ίδρυση και τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημέρωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ανάγκη ανασυγκρότησης του πολιτικού συστήματος, «με όρους δημοκρατίας» και ζήτησε «αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής».
Για την ίδρυση και τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημέρωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ανάγκη ανασυγκρότησης του πολιτικού συστήματος, «με όρους δημοκρατίας» και ζήτησε «αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής».
Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος, όπως είπε, ενημέρωσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ίδρυση του κόμματος, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με αποτέλεσμα διαιτησίας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να καταργούνται ρυθμίσεις, οι οποίες είναι το αποτέλεσμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».
«Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι πρόβλεψη του Συντάγματος και κανένας νομοθέτης, καμία Βουλή, με όποια πλειοψηφία, δεν δικαιούται να καταργεί συμβάσεις, οι οποίες προέκυψαν από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις» τόνισε.
«Πολύ περισσότερο, όταν η αφομοίωση της αμοιβής της εργασίας δεν συντελεί στην αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους. Αντίθετα, η αφομοιωμένη αμοιβή δεν μπορεί να μετέχει στην παραγωγική διαδικασία αυτού του τόπου» πρόσθεσε.
Σχετικά με τις θέσεις του κόμματός του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι «διεκδικείται ένα ανοικτό πολιτικό σύστημα, ως προς την ασκούμενη πολιτική, με διαμορφωμένους θεσμούς διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου χρήματος» και τόνισε ότι «το πελατειακό κράτος έχει πολύ μεγάλες ευθύνες αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία».
Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη διαμόρφωσης θεσμών, που «θα διευρύνουν τη δημοκρατία και θα τη βαθαίνουν», ενώ ζήτησε να υπάρξει «αλλαγή πολιτικής, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας».
Επιπλέον, μίλησε για την ανησυχία και τη διεκδίκηση του κόμματός του να κινηθεί η παραγωγική διαδικασία.
«Με το φορολογικό σύστημα, το οποίο είναι άνισο, με την επιβολή ιδιαίτερα επαχθών φόρων, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα υπαρκτά ελλείμματα και του δημοσίου χρέους, αλλά και όσων έχουμε δανειστεί» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει έναν «επίμονο αριστερό ευρωπαϊσμό, προκειμένου να αναβαθμισθούν οι δυνάμεις της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι και τοπικός και ευρωπαϊκός».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία