Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 1.570 μονάδων και το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με
το
επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Στις 13:30 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,12% στις 1.569,31 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 43,8 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,28%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 0,70% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,50%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 0,58%.
Συνολικά, 70 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 76 πτωτικά και 53 παρέμεναν σταθερές.
Οι υπόλοιπες ευρωαγορές, μετά τα αρχικά κέρδη, πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,58%, στο παρίσι ο CAC-40 κατά 0,61% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,09%. Ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures
Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καταγράφουν άνοδο, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Intel. Η κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι ζημιών 398 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν σε 10,8 δισ. δολάρια.
Με άνοδο 2,71% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ανήλθε στις 9.795,24 μονάδες, τροφοδοτούμενος από την έκτη διαδοχική άνοδο της Γουόλ Στριτ, αλλά και την μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας της Σιγκαπούρης, το ΑΕΠ της οποίας επεκτάθηκε κατά 26% στο δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]

