Την απόσυρση των βρετανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έως το 2015
δήλωσε ότι επιθυμεί ο Ντέιβιντ Κάμερον. Ωστόσο, με το βλέμμα στην κατ’
ιδίαν συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της G20 στον
Καναδά, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν θέτει «αυστηρά
χρονοδιαγράμματα».

«Είναι θέλησή μου, μην έχετε αμφιβολία γι’ αυτό» είπε ο Κάμερον ερωτηθείς από το Sky News για την πιθανότητα αποχώρησης των βρετανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν πριν από τις επόμενες βρετανικές εκλογές που προβλέπονται για το 2015.

«Δεν μπορεί να παραμείνουμε εκεί κάτω άλλα πέντε χρόνια, ήδη είμαστε εκεί εννέα χρόνια» ανέφερε.

«Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα που είναι σοβαρό: Η Βρετανία θα διατηρήσει μια μακρόχρονη σχέση με το Αφγανιστάν κυρίως παρέχοντας βοήθεια στους Αφγανούς να δημιουργήσουν το στρατό τους και την κοινωνία των πολιτών τους, για πολύ καιρό μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το αφγανικό έδαφος» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο κ. Κάμερον διευκρίνισε ότι ο στόχος των πέντε χρόνων δεν είναι οριστικός . «Προτιμώ να μην καθορίσω τώρα ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» επισήμανε, έχοντας το βλέμμα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει το Σάββατο στον Καναδά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ