Άνετη νίκη για τον Χουάν-Μανουέλ Σάντος στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας
Με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος για την προεδρία στην Κολομβία, 69%, αναδείχθηκε νικητής ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουάν-Μανουέλ Σάντος, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον απερχόμενο πρόεδρο, Άλβαρο Ουρίμπε.
Με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος για την προεδρία στην Κολομβία αναδείχθηκε νικητής ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουάν-Μανουέλ Σάντος, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον απερχόμενο πρόεδρο, Άλβαρο Ουρίμπε.
«Για μία φορά ακόμη ευχαριστώ τον Θεό, ευχαριστώ την Κολομβία. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που εννέα εκατομμύρια Κολομβιανοί έδειξαν στο πρόσωπό μου, παρά την πλημμυρίδα των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων», τόνισε ο Σάντος προς τους υποστηρικτές τους, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα θεάτρου στην πρωτεύουσα Μπογοτά.
«Επιτύχαμε το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει σημειώσει υποψήφιος στην Κολομβία», τόνισε ο νέος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 7 Αυγούστου. Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Σάντος συγκεντρώνει το 69%.
Περιστοιχισμένος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Σάντος έπλεξε επίσης το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου και πολιτικού μέντορά του, Άλβαρο Ουρίμπε.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον αντίπαλό του Αντάνας Μόκους, ο οποίος συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο το 27,5% και δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που επιδιώκει να σχηματίσει ο Σάντος.
«Οι Κολομβιανοί ψήφισαν για να στηρίξουν ένα μήνυμα ενότητας. Και εγώ το λαμβάνω. Από τη στιγμή αυτή είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος όλων των Κολομβιανών», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Φειδίας Παναγιώτου: Ερευνα σε βάρος του από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ο ίδιος δηλώνει άγνοια
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»